Daintree National Park
3 oktober 2013 - Daintree, Australië
Het was het waard, vroeg opstaan. Wat een ontbijt. Heel veel vers fruit (je proeft echt wel het verschil), yoghurt, allerlei soorten granen, verschillende soorten vers gebakken brood, muffins, jam, honing en ga zo maar door. En dan die tafel, prachtig gedekt met allemaal bloemen, zo uit de tuin geplukt. Niets was teveel voor hun om het ons naar de zin te maken. Dus een perfecte start van een nieuwe dag.
Toen spullen pakken, water, zonnebrand enz. en stevige schoenen aan om naar Daintree National Park te gaan. Met een veerboot moet je eerst de Daintree rivier oversteken om bij het regenwoud te komen.
Je kunt daar verschillende wandelingen maken en wij kozen voor de Jindalba Boardwalk, omdat je dan echt in het regenwoud komt en uitleg hebt over de flora en de fauna.
Iedereen hier heeft het over een vogel: de Cassowaries. Deze zijn HEEL groot, kunnen niet vliegen en er leven nog ongeveer 1100 in Australie. Volgens zeggen wordt deze vogel regelmatig hier gezien, maar natuurlijk niet door ons, net zoals de krokodillen, hebben we ook niet gezien.
Bij de Floravilla Ice Cream Factory gestopt, omdat wij dachten daar te kunnen zien hoe hun ijs maken, maar je kon er alleen ijs kopen. Ook niet slecht!
Jammergenoeg werd het afgeraden om in de zee te zwemmen. En dat met een warmte van 35 graden!! Dit had twee redenen: een best wel giftige vissoort (stinger) lijkt op een kruising van een kwal en een inktvis. En krokodillen, zeker in de buurt van een rivier wat uitmondt in de zee.